Ώθηση έχει δοθεί στις πωλήσεις αυτοκίνητων χαμηλών ρύπων από διάφορα κράτη που δίνουν κίνητρα για την απόκτηση οικολογικών αυτοκινήτων. Στο πλαίσιο αυτό, η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι οι συνολικές πωλήσεις του Outlander PHEV ξεπέρασαν τις 40.000 μονάδες στην Ευρώπη.

Σε λιγότερο από 2 χρόνια από την παρουσίασή του στη Γηραιά ήπειρο το ιαπωνικό plug-in υβριδικό όχημα, απέσπασε σημαντικό μερίδιο από την αγορά. Το λανσάρισμα του έγινε τον Οκτώβριο του 2013 και μέχρι τώρα έχει διαμορφωθεί η εξής εικόνα στις πωλήσεις: Η Ολλανδία, μια χώρα που δίνει μεγάλη έμφαση στην οικολογική μετακίνηση απορρόφησε 17.733 μονάδες, στο Ηνωμένο Βασίλειο πουλήθηκαν 11.975 μονάδες, στη Σουηδία κυκλοφόρησαν 3.195 μονάδες, στη Νορβηγία 2.502 μονάδες, στη Γερμανία 2.132 μονάδες και στη Γαλλία 1.127 μονάδες.

car2

Επιπλέον, οι ευρωπαίοι πελάτες ανέδειξαν το Outlander PHEV σαν το δημοφιλέστερο plug-in υβριδικό όχημα, κατατάσσοντάς το στην 1η θέση των πωλήσεων στην κατηγορία PHEV στην Ευρώπη, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ιαπωνικό SUV διαθέτει υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, κινητήρας βενζίνης 2.0 121 ίππων, δύο ηλεκτροκινητήρες, εσωτερικό σύστημα φόρτισης μπαταρίας, πολλαπλά αυτόματα προγράμματα ηλεκτροκίνησης κ.α. Προσφέρει χώρο για πέντε επιβάτες και η αποθηκευτική του ικανότητα είναι 463 λίτρα. car1